Koude isolatie

Maximaal rendement met koude-isolatie

Condensatie en ijsvorming treedt op wanneer de temperatuur in de leidingen lager is dan de omgevingstemperatuur. Om dit te voorkomen, wordt koude-isolatie toegepast. Wij berekenen voor jou de dikte van de benodigde isolatielaag, zodat de temperatuur van het buitenoppervlak nooit beneden het dauwpunt komt. Naast het tegengaan van condens, bespaar je met goede koude-isolatie veel energie. De juiste isolatiedikte is wezenlijk van invloed op de snelheid waarmee je de gedane investering terugverdient en rendement behaalt.

Project Rotterdam
Utiliteitsbouw home
Project Rotterdam

FCG heeft ervaren monteurs voor het isoleren van:

Isolatie + panelenbouw = compleet product

FCG is niet alleen jouw partner in koude-isolatie, ook het monteren van isolatiepanelen bij de bouw van koelcellen en vrieshuizen is bij ons in goede handen. Wij werken samen met erkende panelenleveranciers, waardoor wij een totaalpakket op het gebied van anti-condens isolatie en koude-isolatie kunnen leveren.

Cryogene isolatie

In tijden van verduurzaming en alternatieve brandstoffen is LNG een geweldig fenomeen.

Bij het vloeibaar maken van LNG moeten extreem koude temperaturen worden bereikt tot wel -164°C. Hoewel opdrachtgevers hier zeker wel raad mee weten, hebben de meeste isolatiebedrijven veel moeite met dit lastige temperatuurgebied. Eerder hebben wij het leidingwerk geïsoleerd van het eerste LNG bunkerbinnenvaartschip, maar ook andere industriële LNG toepassingen hebben we succesvol voorzien van een goed werkend isolatiesysteem. Op dergelijke projecten moest zeer strikt op de details worden gelet om vochtintrede en ijsvorming te voorkomen.

Na diverse projecten naar tevredenheid te hebben uitgevoerd hebben we dit met het volledige projectteam uitvoerig geëvalueerd en is hier een uitgebreid verslag van gemaakt. Dit heeft uiteindelijk een uniek document opgeleverd dat is uitgegroeid tot een uitgebreide handleiding voor het isoleren van dergelijke toepassingen. Doordat ook de ondersteunende medewerkers de projecten op de voet hebben gevolgd door veelvuldig projectbezoek, is de brug geslagen tussen ontwerp en uitvoering. Kort samengevat beschikken we daarmee over unieke ervaringen die moeiteloos op dergelijke projecten kunnen worden ingezet.

Gerelateerde projecten
Vakmanschap en kennis, daarin maken wij het verschil bij onze projecten.
Pompskids voorzien van Armaflex
Pompskids voorzien van Armaflex
Renovatie koude-installatie voor een koude-opslagbedrijf
Renovatie koude-installatie voor een koude-opslagbedrijf
Koelinstallatie isoleren
Koelinstallatie isoleren
Koelinstallatie isoleren
Koelinstallatie isoleren
Rebuild
Rebuild
Koudetechniek, isoleren – Tweede Maasvlakte Rotterdam
Koudetechniek, isoleren – Tweede Maasvlakte Rotterdam
Leidingwerk isolatie – Europoort Rotterdam
Leidingwerk isolatie – Europoort Rotterdam
Leidingwerk, tanks trace en aluminium plaatwerk afwerking – Coevorden
Leidingwerk, tanks trace en aluminium plaatwerk afwerking – Coevorden
Certificeringen

Isolatiemateriaal bestellen?

Je vindt ons nationaal én internationaal en zowel in maritieme als industriële en utiliteit sectoren. De ene keer bereiden we alles in Nederland voor en sturen we de isolatiematerialen als pakket op, zodat onze opdrachtgever de isolatie ter plaatse kan installeren. De andere keer verzorgen we het hele traject van advies tot en met afwerking zelf, waar ook ter wereld. Neem contact met ons op om de beste oplossing te bespreken.

Persoonlijk advies

Wil jij weten wat de beste oplossing is voor jouw isolatievraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een vakkundig advies. Want kan niet, bestaat niet!