Fiets mee met Maritiem met de Profs

Voor velen van jullie een bekend en favoriet onderdeel op de kalender: het wielerevent Maritiem met de Profs! Ook dit jaar organiseren FCG, Climalogic, Den Breejen Shipyard en TeamCo Shipyard een knaller van een editie. Het wielerevent is dit keer in het mooie Land van Maas en Waal, de thuisbasis van hoofdorganisator FCG. Op vrijdag 20 september ben je van harte uitgenodigd om een van de prachtige wielren- of mountainbikeroutes te fietsen en daarna een hapje te blijven eten. Deelname is helemaal gratis!

Roxane Knetemann fietst mee!

We zijn trots te kunnen melden dat voormalig topwielrenster Roxane Knetemann aan de start verschijnt tijdens Maritiem met de Profs. Roxane komt uit een echt wielergezin. Zowel vader Gerrie Knetemann als moeder Gré Donker waren professionele wielrenners. In 2009 en 2012 werd Roxane Nederlands kampioen bij de puntenkoers op de baan.

Natuurlijk zijn ook de renners van het Metec Cycling Team van de partij tijdens Maritiem met de Profs. FCG Isolatie & Steigerbouw, Climalogic, Den Breejen Shipyard en TeamCo Shipyard zijn trotse sponsoren van dit talentvolle wielerteam.

Routes en afstanden

Tijdens Maritiem met de Profs is er voor ieder wat wils. Ben jij een wielrenner? Je kunt kiezen uit routes van 60, 80 en 100 kilometer. Wil je liever mountainbiken? Dan leg je onder begeleiding een uitdagend parcours af. Ben je (nog) geen mountainbiker, maar wil je het wel eens proberen? Dan kun je meedoen aan een clinic. Voor de clinic kun je als het nodig is een mountainbike en helm lenen. Voor de andere onderdelen geldt dat je zelf voor je materiaal zorgt.

Hoe de routes er precies uit gaan zien, is op dit moment nog niet helemaal bekend. Maar dat ze allemaal door het prachtige rivierengebied van het Land van Maas en Waal gaan, staat vast. De langere routes komen waarschijnlijk ook door het rijk van Nijmegen. Zodra er meer bekend is, vertellen we jullie er alles over!

Eerst trappen dan happen

Natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet. We sluiten Maritiem met de Profs af met een borrel en zorgen voor wat lekkers te eten. Ben jij overdag verhinderd of gewoon geen fietser? Je bent alsnog van harte welkom om te komen borrelen en een hapje mee te eten met alle renners en mountainbikers. De exacte programmatijden volgen nog.

Facts Maritiem met de Profs

Doe je mee?

Wil je erbij zijn op 20 september? Meld je dan aan via de button hieronder, ook als je alleen wilt komen borrelen en eten. Graag tot ziens bij Maritiem met de Profs!