Onderzoeksplicht energiebesparing vanaf 2023

Gebruikt jouw bedrijf 10 miljoen KWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas(equivalent) per jaar? Dan heb je mogelijk een onderzoeksplicht energiebesparing.

Wat houdt de onderzoeksplicht energiebesparing in?
Volgens de onderzoeksplicht energiebesparing moet je eens in de 4 jaar onderzoeken welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen.

Je rapporteert ook welke energiebesparende maatregelen je in de vorige periode hebt uitgevoerd. De eerstvolgende rapportage doe je uiterlijk 1 december 2023.

Waarvoor geldt de onderzoeksplicht?
De onderzoeksplicht is alleen voor de activiteit gebonden maatregelen, bijvoorbeeld: warmteverlies via warmwaterleidingen en -appendages beperken, koudeverlies via leidingen en appendages beperken of warmteverlies ventilatiekanalen verminderen.

De onderzoeksplicht geldt dus niet voor de gebouw gebonden maatregelen, bijvoorbeeld de isolatie van de gebouwschil. Hiervoor geldt altijd de informatieplicht energiebesparing.

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf betekenen?
Wij kunnen jouw kanalen, apparaten en leidingen inspecteren! Wij beoordelen de staat van jouw installatie of isolatiemateriaal. De professionals van FCG staan voor jou klaar met een gedegen advies. We maken rendementberekeningen en doen isolatie-inspecties. Na onze isolatiecheck ontvang je van ons een rapportage met daarin de juiste, gunstigste en beste oplossing voor jouw situatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Meer weten over de onderzoeksplicht:

https://www.rvo.nl/onderwerpen/energiebesparingsplicht-2023/onderzoeksplicht-energiebesparing-vanaf-2023

Neem contact op met ons om een afspraak te maken zodat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst!

Isolatiemateriaal bestellen?

Je vindt ons nationaal én internationaal en zowel in maritieme als industriële en utiliteit sectoren. De ene keer bereiden we alles in Nederland voor en sturen we de isolatiematerialen als pakket op, zodat onze opdrachtgever de isolatie ter plaatse kan installeren. De andere keer verzorgen we het hele traject van advies tot en met afwerking zelf, waar ook ter wereld. Neem contact met ons op om de beste oplossing te bespreken.

Persoonlijk advies

Wil jij weten wat de beste oplossing is voor jouw isolatievraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een vakkundig advies. Want kan niet, bestaat niet!